BoxJam on artistin asialla

Internet mullisti musiikin jakelun vuosituhannen vaihteessa, aiheuttaen päänvaivaa levy-yhtiöille ja tekijänoikeusjärjestöille. Kaupallisen musiikin kärsiessä piratismin kourissa, loi vapaa massajakelu ainutlaatuisen mahdollisuuden itsenäisille artisteille. Nyt artisteilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus jakaa ja markkinoida teoksiaan maailmanlaajuisesti ilman levy-yhtiöiden apua. Ilman levy-yhtiöitä ja keskitettyjä jakelukanavia ansaintamahdollisuudet olivat kuitenkin lähes olemattomia.

Musiikkiverkkokauppojen yleistyessä myös itsenäisille artisteille avautui mahdollisuus myydä ja markkinoida teoksiaan, mutta korvaus kappaleiden julkisesta esittämisestä ja käytöstä kaupallisessa yhteydessä jäi edelleen saamatta. Siis korvaukset joista tekijänoikeusjärjestöt huolehtivat edustamiensa artistien puolesta.

Vasta viime vuosina yleistynyt lisensointimalli on tuonut tilanteeseen merkittävän muutoksen. Nyt riippumattomatkin artistit voivat helposti lisensoida kappaleitaan käytettäväksi julkiseen esittämiseen ja saada korvauksen kappaleiden käytöstä – niiden todellisten soittomäärien mukaan.

Riippumattomuus onkin artistille tätä nykyä varteenotettava vaihtoehto levy-yhtiöön ja tekijänoikeusjärjestöön kuulumisen rinnalla. Musiikin välittäminen yleisölle ei enää vaadi levy-yhtiöiden raskasta koneistoa, eikä musiikin tekemisestä ansaitseminen tekijänoikeusjärjestöjä.

Avullamme musiikkisi ei tavoita yleisöä ainoastaan Suomessa vaan myös kansainvälisesti, sillä verkostomme kautta saat musiikkisi soimaan maailmanlaajuisesti – ja luonnollisesti korvauksen myös tästä. Kappaleen tai vaikkapa koko tuotannon lisensointi kauttamme voi myös olla ponnahduslauta johonkin suurempaan – ja silloin olet luonnollisesti vapaa lähtemään. Jos päätät liittyä tekijänoikeusjärjestöön voit purkaa sopimuksesi ja kappaleesi poistetaan valikoimistamme.

Meillä reilu meininki ja hyvä fiilis ratkaisee. Jos kiinnostuit mahdollisuudesta, ota yhteyttä Jusaan.